duminică, 8 iunie 2008

Nadal la a patra


Rafael Nadal a castigat pentru a patra oara la rand turneul Roland Garros. Si anul acesta ca si in precedentele doua finale adversarul spaniolului a fost Roger Federer. Diferit de ceilalti ani, in 2008 a fost maniera in care Nadal a castigat partidat dupa trei seturi 6-1, 6-3, 6-0. Elvetianul nu a avut in nici un moment meciul in mana, partida fiind dominata categoric pana in final de Rafa.
Din 2005 si pana in prezent, jucatorul iberic este neinvins in cadrul open-ului francez, lucru ce i-a atras supranumele de rege al zgurei; rege ce deocamdata in clasamentul ATP sta in umbra lui Federer.
Odata cu acest nou succes, spaniolul egaleaza seria de patru victorii consecutive ('78, '79, '80, '81) la Roland Garros a lu Bjorn Bork, care este castigator de nu mai putin de sase ori la Paris.

Un comentariu:

andrei_i spunea...

Previzibila victoria acestui Rafael Nadal, poate cel mai netalentat si antipatic jucator de pe locul 2 din istoria tenisului. Foarte greu spre imposibil de batut acest jucator pe zgura, un jucator care pune accent 90% pe forta si pe fel de fel de tertipuri care sa scoata din sarite adversarul. Pacat ca astfel de sportivi domina anumite segmente ale sportului. Nu mai este loc de fantezie si talent in tenisul de astazi. Placerea de a juca este imediat suprimata de astfel de roboti, tipicari, care te scot din sarite prin "calitatea" lor de a fi un zid in fata adversarului. Si mai mult, se simte si un iz de substante interzise care curg prin venele unora.