vineri, 6 iunie 2008

Big Ghita


Vineri noapte, la sala Olimpia, din Timisoara, s-a desfasurat editia cu numarul 30 a competitiei Lokal Kombat. In cadrul acestei gali a avut loc probabil cel mai important eveniment, de cand Lokal Kombat a luat fiinta. Daniel Ghita a castigat lupta cu elvetianul Bjorn Bregy, marcand astfel un moment de referinta in lumea sporturilor de contact din Romania.
La categoria greilor, in Lokal Kombat, Ionut Iftimoaie obtinuse in 2005 un rezultat foarte bun impotriva lui Alexander Ustinov, luptator rus de 1.98m si 130 de kg. Meciul lui Iftimoaie cu rusul s-a terminat la egalitate, iar victoria lui Ghita cu Breggy il propulseaza pe SPP-ist in fruntea luptatorilor romani de la ora actuala. Sigur ca nu se pot compara cele doua lupte, insa este cert ca in palmaresul lui Daniel Ghita, o victorie la Bjorn Bregy cantareste enorm.
Bjorn Bregy este un luptator cu vechime in K-1, din 49 de meciuri a castigat 34, din care 29 prin K.O. Elvetianul este castigator in 2006 al turneului de la Amsterdam, finalist in 2007 si semifinalist al aceleeasi competitii in 2008. De asemenea, Bregy este campion al Scandinaviei in 2005 si finalist al GP din Basel, iar la capitolul victorii in palmaresul sau sunt prezente nume importante in K-1 precum Ray Sefo, Alexey Ignashov, Freddy Kemayo, Brecht Wallis sau Michael McDonald.
In cadrul galei de la Timisoara, pe langa meciul castigat de Daniel Ghita, Ionut Atodiresei, Andrei Buda, Corneliu Rus si Raul Catinas au obtinut de asemenea victorii. Singura infrangere a unui roman a fost cea a lui Sebastian Ciobanu, care l-a infruntat pe Zabit Samedov, finalist in 2008 la Amsterdam.

Niciun comentariu: