luni, 19 mai 2008

Lubos Michel "fluiera" la Moscova

Miercuri, 21 mai, se joaca finala ligii Campionilor. Meciul va incepe la 21:45, ora Romaniei, si se va desfasura in Moscova. Cele doua adversare sunt Mancheter United si Chelsea, echipe ce s-au luptat si pentru titlul de campioana din Anglia.
Arbitru acestui meci va fi Lubos Michel, arbitru slovac cu experienta in competitii internationale. Printre competitile la care Michel a "fluierat" sunt de amintit Olimpiada din 2000 de la Sidney, Campionatul European din 2004 sau Cupa Uefa din 2003, cand a arbitrat finala.
Este interesant ca tara natala a lui Lubos Michel nu se poate lauda cu mari performante internationale, nici la nivelul cluburilor si nici in ceea ce priveste nationala. In ciuda acestui fapt, Michel performeaza la cel mai inalt nivel de mai bine de 10 ani. De aceea, scuza pe care arbitrii sau oficialii romani o prezinta, si anume ca, daca echipele romanesti sau nationala nu au performante notabile, nici arbitrajul romanesc nu se poate ridica mai sus, nu prea poate sta in picioare din moment ce Michel a reusit...si nu e un exemplu singular.

4 comentarii:

Johnny Weissmuller spunea...

Ca de obicei, ai nostri arunca vina de la unul la altul. Arbitraju e la pamant, ca vezi domne' si fotbalul e la pamant. Nu ca ar fi doua domenii autonome de altfel...

Finala se anunta interesanta... eu unul tin cu Manchester, par sa mai pastreze ceva spirit englezesc.

andrei_i spunea...

Io unu nu am auzit de paralela asta arbitraj rom - fotbal rom. Ca la ambele capitole suntem la pamant asta e cu totul alta discutie. Nivelul slab al fotbalului romanesc pentru toate nivelele sale este "datorat" hotiei shi nepriceperii celor care sunt in pozitiile de decizie, asha numitii "oameni de fotbal" (una dintre multele stereotipii cretinoide ale shtirishtilor).
Cat despre finala, nu cred ca vom avea spectacol in sensul ca se joaca cu un trofeu pe masa shi nici o echipa nu va fi dispusa sa rishte. Daca era un tur-retur atunci era loc ca una dintre ele sa ishi lase garda jos da in situatia prezenta slabe sperante. Oricum, ramane de vazut.

Dan spunea...

Johnny si eu tin cu Mancheter, dar sa stii ca si echipa lor este tot o "multi-nationala", ca si Chelsea de altfel. Daca am numara jucatorii autohtoni de la cele doua echipe, vom ajunge la concluzia ca lucrurile sunt destul de echilibrate, la acest capitol.

Dan spunea...

Andrei, daca nu ai auzit de aceasta paralela, nu i nimic, ai aflat acum. In ceea ce priveste finala, sper sa nu ai dreptate si sa fie un meci deschis.